Confidence

Det er mye forventninger rundt oss. Det er mange som sier at ungdommen i dag er generasjonen som stresser mest, fordi det er så mye press og forpliktelser fra alle kanter. Har du noen gang tenkt på at det kanskje er vi selv som skaper stresset og presset?

Foreldre har lov å forvente at vi er ærlig, åpen, gjennomtenkt og høflig. Skolen forventer at du skal prestere på ditt beste og bestå. Det bør en også selv forvente av seg selv, for utdanning er viktig for senere i livet. Jeg vet det er fristende å "daffe" og gi faen i skolen og utdanning, men du har aldri hørt noen som har gått på universitetet eller høyskole som angrer på det, tvert imot. 

Venner forventer at du skal bruke tid på dem og pleie vennskapet. Slik du forventer det av dem. Naturlig nok. Har du type/kjæreste så er jo det også forventninger der, men man velger selv å inngå et forhold. Så er man klar for det så bør man gå for det. 

Det jeg har nevnt frem til nå er jo ikke allverden med forventninger og plikter. Så hva annet er det som skaper at vi unge stresser sånn? Jeg tror det er det vi gjør mot hverandre.

Så lenge menneske har levd har det handlet om å overleve, og det er menneskets instinkt å løfte seg selv over andre medmennesker. Noen er ikke klar over at de gjør det, noen gjør det diskret, andre gjør det veldig tydelig. 

Kroppspress, klespress, oppfatning og oppførsel.

Ovenfor har jeg skrevet et par stikkord til dere. Og her snakker jeg spesielt til jenter: Det har f.eks. aldri vært så mangen som i dagens samfunn som legger seg under kniven. Folk over hele verden opererer seg for å få det skjønnhetsidealet de ønsker. Store pupper, rumpe og liten nese er det det som oftes gåri. Verden er så opptatt av  at uperfekte folk skal se perfekte og fremvisende ut. Det skaper et press. Ikke alle er født med mega ræv og tynn midje, SO WHAT? Det er jo poenget. Vi er forskjellig, du er unik! Jeg snakker ikke bare om å endre på utseende, men også deg som person. Ikke la noen få deg til å tro at du ikke er god nok. Vi er forskjellige, vi liker forskjellige ting å gjøre, folk og mote.

Det ikke alle som velger å operere seg selv for å imponere resten av verden, men for seg selv. Det er viktig at en er fornøyd med det man ser i speilet. Men før i tiden, før vi hadde tilgang til plastisk kirurgi, måtte de leve med det de var født med. Det å akseptere og godta en person som de er var heller ikke vanskelig for dem. Det klarte de fint, hvorfor er vi så dårlig på det nå?

 


                                                            mhhmmmmmmDet er nok mange som ikke er så stresset. Som har det godt med seg selv, det er veldig bra. Fortsett med det. Dette innlegget er ikke til dere, det er til dere andre som er forvirret, nedfor eller stresset. Poenget med innlegget er at dere skal begynne å tenke. Jeg sier ikke at det jeg skriver er fakta, dette er bare noen av mine synspunkter. Jeg vil gjerne høre deres også.


God kveld og god natt. I morgen er en ny dag med nye muligheter.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

conception

conception

17, Bergen

- Jeg kan ikke beskrives, jeg må oppleves

Kategorier

Arkiv

hits